Colombo | Sri Lanka

 

 

 

 

​Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetăţenii români au nevoie de viză pentru a intra în Sri Lanka, iar pașaportul trebuie să fie valabil cel puțin 6 luni, la data intrării în această țară.

Din punctul de vedere al autorităților srilankeze, pașapoartele românești temporare au același regim ca și cele ordinare.

Vizele de intrare în Sri Lanka se pot obține de la misiunile diplomatice ale statului Sri Lanka din străinătate,  la sosire în porturile și aeroporturile internaționale ale țării precum și on-line.

Atenţie! Viza de tranzit sau viza turistică de scurtă şedere se poate obţine on-line, accesând site-ul www.eta.gov.lk şi completând formularul tip cu câteva zile înainte. Taxa de viză se achită folosind mijloace electronice de plată. Viza turistică (cu 1 sau multiple intrări) este valabilă pentru o perioadă de maxim 30 de zile, cu posibilitatea de a fi prelungită la Departamentul pentru Imigrări din Colombo.

Vizele de intrare se pot obține la sosire în următoarele porturi și aeroporturi din Sri Lanka:

  1. Aeroporturi
  • Bandaranaike International Airport din Colombo (BIA)
  • Ratmalana Airport
  • Palali Airport
  • Mattala International Airport (MRIA)
  1. Porturi
  • Colombo Port
  • Galle Harbor
  • Magam Ruhunupura Port (Hambantota)
  • Trincomalee Harbor
  • Kankesanthurei Harbor
  • Thalaimannar Pier
  • Norochcholai Pier

Taxele de viză pentru posesorii de pașapoarte românești, la data de 9 noiembrie 2016, sunt următoarele:

1. În porturi și aeroporturi

  • Viză de tranzit cu o intrare, valabilă 2 zile – gratis
  • Viză de tranzit (perioadă de valabilitate de peste 3 zile) –  45USD
  • Viză turistică (cu 1 sau multiple intrări), valabilă până la 30 zile –  45 USD
  • Viză de afaceri (cu 1 sau multiple intrări), valabilă până la 30 zile –  45 USD
  • Vizele de scurtă ședere pentru posesorii de pașapoarte diplomatice care se deplasează în scop oficial la invitaţia instituţiilor publice sri lankeze se acordă gratis.

Solicitantul de viză trebuie să posede bilet de călătorie pentru întoarcere și mijloace financiare suficiente pentru întreținere.

2. Aplicație on-line, accesând site-ul www.eta.gov.lk şi completând formularul tip, cu câteva zile înainte de sosire. Ambasada recomandă obținerea on-line a vizelor pentru a se evita cozile de la ghișeul de acordare a vizelor la aeroportul Bandaranaike din Colombo.

  • Viză de tranzit cu o intrare, valabilă 2 zile – gratis
  • Viză de tranzit (perioadă de valabilitate de peste 3 zile) –  45 USD

Pentru informaţii suplimentare referitoare la condiţiile de intrare şi regimul de şedere în Sri Lanka, vă rugăm să consultaţi informaţiile oficiale prezentate de autorităţile srilankeze:

 

Vezi alte porturi

Newsletter

Înscrie-te la newsletter și ai 10 euro reducere la achiziționarea primei croaziere