Cozumel | Mexic

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetăţenii români, deţinători de paşapoarte simple sau simple electronice valabile, pot călători în Mexic, în scopuri turistice sau de afaceri, pentru o perioadă de maxim 180 de zile într-un interval de 1 an, fără obligativitatea obținerii în prealabil a unei vize pentru intrarea în această țară. Depășirea respectivei perioade de 180 de zile poate duce la aplicarea unei amenzi, reținerea și expulzarea de pe teritoriul național.

Documente necesare pentru intrarea în Mexic: la sosirea la punctul de trecere a frontierei este necesară prezentarea documentelor care demonstrează scopul vizitei și faptul că dețineți mijloacele financiare necesare întreținerii pe perioada șederii. Concret, este necesară prezentarea cel puțin a următoarelor documente:

  • pașaport valabil pentru cel puțin 6 luni de la momentul ieșirii de pe teritoriul mexican.

Vezi alte porturi

Newsletter

Înscrie-te la newsletter și ai 10 euro reducere la achiziționarea primei croaziere