La Romana | Republica Dominicana

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetăţenii români, care doresc să călătorească în Republica Dominicană în scop turistic, pentru o periodă care nu depăşeşte 90 de zile, nu au nevoie de viză de intrare în această ţară, însă trebuie să deţină un card turistic.

Acesta se obţine de la consulatele Republicii Dominicane sau direct de pe aeroport şi costă 10 dolari.

Atenţie! În cazul curselor aeriene cu escală pe teritoriul Statelor Unite ale Americii trebuie să aveţi în vedere că este nevoie să vă procuraţi, în prealabil, o viză de tranzit pentru SUA.

Pentru a se evita refuzul intrării în Republica Dominicană, se recomandă cetăţenilor români următoarele:

  • să deţină un paşaport cu valabilitate minimă de 6 luni de la data ieşirii de pe teritoriul caraibian;
  • să deţină bilet de călătorie pentru reîntoarcerea în România sau în ţara în care domiciliază;
  • să demonstreze că beneficiază de servicii turistice achitate anticipat sau că deţine resurse financiare suficiente pentru perioada şederii;
  • să deţină asigurare medicală valabilă pe întreaga perioadă a şederii în Republica Dominicană;
  • să facă dovada asigurării condiţiilor de cazare;

Vezi alte porturi

Newsletter

Înscrie-te la newsletter și ai 10 euro reducere la achiziționarea primei croaziere