Salalah | Oman

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Oman au nevoie de viză de intrare, indiferent de scopul călătoriei şi de tipul paşaportului deţinut (paşaport simplu/simplu electronic/diplomatic/de serviciu).

Toate tipurile de documente de călătorie folosite de cetăţenii români pentru deplasarea în Oman trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni.

Indiferent de tipul de viză solicitat, este obligatorie încheierea unei asigurări medicale, fie printr-o companie omaneză, fie printr-o companie din străinătate.

Viza turistică poate fi acordată la punctele de trecere a frontierei (pe aeroport) cu o valabilitate de 30 de zile. Taxa de viză este de 20 riyali (aproximativ 40 euro).

Pentru mai multe informaţii privind regimul de acordare al vizelor, cetăţenii români sunt sfătuiţi să contacteze autorităţile omaneze: Ministerul Afacerilor Externe al Sultanatului Oman (http://mofa.gov.om/?cat=111&lang=en).

Viza se poate obţine de la Ambasada Sultanatului Oman în Italia, adresa: 00135 Roma, Via della Camilluccia 625, telefon: (0039-06) 36 30 05 45; 00390636300517, fax: (0039-06) 329 68 02, e-mail: embassyoman@virgilio.it.

Vezi alte porturi

Newsletter

Înscrie-te la newsletter și ai 10 euro reducere la achiziționarea primei croaziere